Alpha

Alpha

Wat is Alpha?

logo_transparante achtergrond_smallwebDe Alpha biedt je de mogelijkheid om op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. Meer dan dertien miljoen mensen wereldwijd hebben met veel plezier een Alpha gevolgd. In Nederland gingen ruim 160.000 mensen je voor. De Alpha is een manier om kennis te maken met het (Rooms Katholieke) geloof. De cursus bestaat uit tien doordeweekse avonden en een zaterdag. Onderwerpen die aan bod komen, zijn o.a.: Wie is Jezus? Bidden: waarom en hoe? Hoe leidt God ons? Wat kan ik met de rest van mijn leven doen? Geneest God vandaag nog?

De cursusavond bestaat uit drie delen: een maaltijd, een korte inleiding op het thema van die avond en daaropvolgend een dynamisch gesprek in kleine groepen.

Waar en Wanneer?

Voor de Alpha komen we 10 dinsdagavonden bij elkaar in de Catharinakerk te Harderwijk, aan de van Maerlantlaan 1. Ook zullen we één zaterdag bij elkaar komen. Waarschijnlijk start er dit najaar weer een Alpha.

Wilt u deelnemen?

Zou je de Alpha willen volgen dan kun je je aanmelden met een mailtje naar rkalphaharderwijk@gmail.com. Je aanmelding verplicht nog tot helemaal niets, wel krijg je een uitnodiging om naar de volgende informatiebijeenkomst te komen als deze weer gepland is.

Alpha team

Het Alpha team bestaat op dit moment uit:

  • Julius de Graaf
  • Gemma de Groot
  • Adriaan van Lent
  • Anita Schwarte
  • Linda Vork

Mocht je hen tegenkomen in de kerk op zondag schroom dan niet om meer te vragen over de Alpha-cursus. Ook kan je hen altijd bereiken via de e-mail (rkalphaharderwijk@gmail.com).

Teamleden gezocht

Wij zijn op zoek naar nieuwe teamleden! Heb je al eens een Alpha gevolgd en zou je het nu mooi vinden om anderen te helpen in hun Alpha-reis? Stuur een mailtje naar rkalphaharderwijk@gmail.com en geef jezelf op als teamlid.

Meer (algemene) informatie over de Alpha:
www.alpha-cursus.nlwww.alphaconnect.nl en www.rk-alphacentrum.nl