Internationale kerkdiensten starten vanaf zondag 8 januari 2017

Op 11 november jl. is de eerste groep bewoners aangekomen op het AZC in Harderwijk. Met hun komst is de start van de kerkdiensten ook duidelijk. De eerste dienst zal op 8 januari worden gehouden, in dit bericht meer daarover maar eerst een stukje uit de “Harderwijker Courant”.

HARDERWIJK – 15 november is AZS de Vlieger eindelijk van start gegaan. Na een paar drukke voorbereidingsmaanden kwamen gisteren de eerste vluchtelingkinderen op school.

De kinderen die op de Vlieger komen, zijn in de leeftijdsgroep van 4 t/m 8 jaar. De oudere kinderen gaan naar de Wegwijzer. Spannend hoor, zo’n eerste dag voor de kinderen van de Vlieger. Je bent in een ander land waar een andere taal gesproken wordt en dan regent het ook nog. Komende week is het eerst wennen en kennismaken met de school.
Inmiddels zijn de data bekend dat onze geloofsgemeenschap van de H. Catharina een dienst verzorgt in het kerkgebouw van Sefanja. Deze data zijn 29 januari, 30 april, 30 juli en 29 oktober. Wij zijn bezig met de voorbereiding van deze ‘bijzondere’ diensten met tolken en in een ander kerkgebouw.
Uiteraard bent u van harte welkom om deel te nemen aan deze vieringen, zij worden gehouden in het kerkgebouw van de evangelische gemeente Sefanja aan de Stationslaan 121 in Harderwijk. De dienst begin om 14.30 uur en wordt afgesloten met in gesprek gaan met elkaar tijdens koffie, thee of limonade.
Florentine Mukasine en Julius de Graaf

Reacties zijn gesloten.