Bisdom reis naar Polen

Van 10 t/m 18 september waren wij, ondergetekenden, met het Bisdom Utrecht op bedevaart met de bus naar Polen. Deze reis stond in het teken van het Heilig jaar van de Barmhartigheid. Uiteindelijk waren wij met twee bussen onderweg, veel pelgrims van rondom Utrecht en uit het oosten van het land.
Wat een prachtige reis hebben wij gehad; dagen na thuiskomst konden wij nog onder de indruk raken van wat wij mochten beleven. In de bus werden wij begeleid door  o.a. de hulpbisschop  Mgr. Woorts. Met afwisseling van een dutje, want het was een lange reis.
Wij baden de  rozenkrans en zongen en werden betrokken in gebeden.  Elke dag een H. Eucharistieviering en deze waren zeer inspirerend en verkwikkend. Via Fulda en de Kathedraal van Bonifatius kregen wij de zegen met de relikwieën van de H. Bonifatius.
De volgende dag vertrokken we naar Krakau. Naar Zebrydowska, Wadowiche, Auschwitz, Auschwitz-Birkenau en naar het Heiligdom Czestochowa, de zwarte Madonna. de-zwarte-madonna

De slotviering was, in het voor ons bekende, Kevelaer.
Een bijzondere mooi indrukwekkende reis en niet in een paar woorden te vatten. Wie we toch  nieuwsgierig hebben gemaakt kan het reisverslag lezen op de site van de  VNB of Aartsbisdom nieuws.
Voor wie twijfelt aan de reis met het Bisdom naar Rome, als je kan, ga mee!
Paul en Lidy Sprik

P.S. De Lucasparochie heeft een werkgroep bedevaarten die reizen organiseren voor wat kleinere gezelschappen. Hier heb ik geen vertegenwoordiging meer in namens onze gemeenschap. Wanneer een reis gepland staat komt deze in de Lucasbrief en mochten er vragen zijn kan ik misschien een antwoord geven.
Lidy Sprik

Lidy Sprik

 

Reacties zijn gesloten.